Speciālisti no Surrejas Universitātes izdarīja interesantu atklājumu. Izrādās, ka jebkurus makaronu izstrādājumus var padarīt veselīgākus, ja tos uzsilda dubultā.
Ogļhidrātu pārpilnību makaronos var vienkārši kompensēt – lai to izdarītu, vajag vien uzsildīt tos pa reizi vairāk. Pietam tajos veidojās rezistentā ciete, bet cukura līmenis kļūst par 50% mazāks.
Rezultātā cilvēka organisms pārstrādā makaronus tāpat kā šķiedrvielas – cukura līmenis asinīs tik stipri nepaaugstinās un rodas mazāk kaloriju, informē HelpMeOut DOC.
Tādi secinājumi tika veikti eksperimenta laikā. Brīvprātīgajiem piedāvāja pacienāties ar makaroniem. Pirmajai cilvēku grupai iedeva karsto – otrajai – auksto, trešajai – atkārtoti uzsildīto ēdienu. Uzņemtais ēdiena daudzums visiem bija vienāds. Pēc tam ārsti mērija cukura līmeni asinīs katram brīvprātīgajam katrās 15 minūtes 2 stundu garumā.
Izrādījās, ka aukstie makaroni izraisīja mazāk cukura lēcienu asinīs nekā karstie. Bet atkārtoti uzsildītajam ēdienam uzņemtais glikozes daudzums kritās pa 50%. Tātad, ja jums patīk makaroni, taču baidāties pieņemties svarā, vienkārši sagaidiet, kamēr tie atdzisīs, un tad vēlreiz uzsildiet.
Avots: passion.ru